Happy 2016

 

De eerste maand zit er bijna op. De hectiek van alle feestdagen is weer achter de rug. Paniek van personeel dat toch op het laatste moment vrij neemt of zich ziek meldt en er is geen vervanging beschikbaar.  Dieren in paniek door het knallen van vuurwerk. Familieleden die je graag ook nog even willen zien rond de feestdagen, we kunnen het weer allemaal achter ons laten.

Soms is het net alsof ik in een andere wereld leef en ik denk dat een hoop paardensporters, ondernemers of werknemers in de paarden dit wel herkennen. ‘Kerstavond vrij? Ik? Wie geeft de paarden dan te eten?’ ‘Eerste kerstdag om 16:00 afspreken? Sorry, mijn werknemer/collega heeft vrij dus ik moet zelf voeren en afsluiten. Ik schuif rond 20:00 wel aan.’ En dan hoop je net genoeg tijd te hebben dat je nog even onder de douche kan springen. ‘Oudejaarsavond een feestje? Nee helaas, ik drink mijn glaasje bubbels op stal. Iemand moet de dieren in de gaten houden met al dat vuurwerk.’ En dan moeten er nog cadeau’s gekocht worden. Met een beetje geluk zijn je naasten ook paardengek en voldoen cadeaubonnen van jullie favoriete ruitershop.

Ja, gelukkig is deze periode voorbij en kunnen we ons weer focussen op het nieuwe jaar! Heerlijk! Nieuwe ronde met nieuwe kansen! De BTW aangiften zijn allemaal net de deur uit en de jaarafsluitingen zijn we volop mee bezig.  Mochten er vragen zijn over alles waar je de komende periode tegen aanloopt op administratief of belasting gebied en de website van de belastingdienst maakt het er niet makkelijker op voor je. Neem dan gerust contact met ons op.

Uiteraard zijn ook wij met de toekomst bezig en kan je van ons de komende periode het één en ander gaan verwachten. Er komt een compleet nieuwe serie blogs met allerlei informatie die belangrijk is bij het ondernemen in de hippische sector. We nemen je mee in het leven van Emma en Daan. Door een klein mazzeltje kunnen zij een leegstaande boerderij kopen met allerlei faciliteiten om een hippische onderneming te gaan starten. Gaan ze het doen? Wat komt er allemaal bij kijken en hoe zorg je er zo optimaal mogelijk voor dat je bedrijf winstgevend wordt? Lees het hier allemaal vanaf volgende week!

Nu februari voor de deur staat mogen we wel echt stellen dan 2016 is begonnen! Er rest mij dan ook niks meer dan iedereen een heel fijn, gezond, ondernemend en natuurlijk succesvol 2016 te wensen!